IoT: Internet of Things of Internet of Trouble?

Onderwerp: 

IoT: Internet of Things of Internet of Trouble?

Type training: 

Het internet der dingen refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers in de minderheid zullen zijn op het internet. Het gaat in principe over de communicatie van alle slimme toestellen (de zogenaamde smart
devices: zoals een smartphone, smartcar, slimme wasmachine, slimme waterkoker, smartwatch, stappenteller, fitness band, smart weegschaal, slimme verlichting, slim alarmsysteem, enz..) in de wereld om ons heen.
Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen.

Eddy Willems geeft tijdens deze lezing zijn indruk op de wereld van het Internet der Dingen. Wat zijn de bedreigingen en de beveiligingsproblemen bij IoT toestellen. Wie gebruikt er de laatste tijd geen smart toestel thuis? Als voorbeeld vertrekt Eddy van de problemen in zijn eigen smart home. De problemen stoppen echter niet bij het thuisnetwerk maar gaan verder bij het bedrijfsnetwerk. Wat zijn de echte problemen voor je bedrijf als je IoT gebruikt? Wat zijn de gevaren bij je thuis? Andere topics die aan bod komen zijn malware op mobiele toestellen en tablets en vooral de toekomstige problemen met IoT toestellen. Zijn er ook oplossingen? Uw indruk op het Internet der Dingen zal niet meer hetzelfde zijn na deze lezing. Na de presentatie is het mogelijk om vragen te stellen over beveiliging, IoT en de aanverwante problemen.

Trainers