JCI Flanders Academy

De inschrijvingen voor de Flanders Academy 2020 zijn geopend!

Nieuws

 • INSCHRIJVINGEN GEOPEND
  Je kan je inschrijving indienen via deze link!

Waarom zou je deelnemen aan de Flanders Academy?

Omdat...

 • ...je andere jaycee’s leert kennen die interesse hebben in leiderschap en/of al een leiderschapsfunctie hebben.
 • ...je leert om in groep rond een businessplan te werken.
 • ...er rond jullie wordt gewerkt, maar ook rond jullie & het team en jullie als leider van een team.
 • ...er ook outdoor sessies zijn.
 • ...je de trainers zo leuk vindt & weet dat je van hun kan leren.

 

Missie: Shaping the leaders of tomorrow.

WHY: De JCI Flanders Academy heeft het ontwikkelen van actieve Jaycees tot de leiders van morgen als doel.

HOW: Door het aanleren van enkele essentiële leiderschapsvaardigheden stomen we de deelnemers klaar om op korte termijn leiding op te nemen of hun huidige leiderschapsrol verder te verfijnen, zowel binnen als buiten JCI.

WHAT: Een mix van interne en externe trainers begeleiden de deelnemers gedurende 4 intensieve dagen door verschillende modulair opgebouwde trainingen. Hierbij wordt gefocust op onder andere interpersoonlijke communicatie, (samen-)werken in teamverband, het uitwerken van een business case en persoonlijke ontwikkeling.

 

Enkele getuigenissen

Ann De Vleeschauwer - "Niet goed wetende waaraan te beginnen, stuurde ik last minute mijn kandidatuur in, met een positieve uitslag als gevolg. Ik werd geselecteerd om deel te nemen aan het JCI FLAC, een ervaring waarop ik enkel met een positief gevoel naar terug kijk. Een uitdaging op verschillende vlakken, zowel professioneel als persoonlijk. Deze fantastische ervaring heeft me de mogelijkheid gegeven mezelf nog beter te leren kennen, me een spiegel voor te houden. Ben je een leidinggevend type, werk je in teams en gemotiveerd om voor de extra mile te gaan? Dan is dit echt iets voor jou!" 

Marc Verbraecken - "Een topweekend: zeer goede interactie en afwisseling theorie en oefeningen. De trainers geven ook aan elkeen de nodige aandacht. Ik heb zelden een opleiding gehad waar je aandacht ten volle vastgehouden wordt van bij de aanvang tot het einde van het weekend!"

Holger Heene - "Iedere Jaycee is op zoek naar ontwikkeling, zelfontplooiing of beter samenwerken in een team of dit nu werk- of privé gerelateerd is. De vele theoretische en hoogwaardige literatuur en vormingen die beschikbaar zijn, geven hiervoor alle informatie maar missen één cruciaal aspect…Implementatie. De Flac is een van de zeldzame kansen die gegeven worden aan Jaycees om ondergedompeld te worden in theoretische en praktische ervaring in een zeer geconcentreerd programma. Er is steeds één hoofdpersonage in dit verhaal en dat ben jezelf in samenwerking met anderen. Inzichten die u in staat stellen om uw doelen te realiseren en planmatig te werken naar succes voor iedereen. JCI is kansen geven en kansen nemen waarbij de FLAC een niet te missen kans is."

Peter Van De Velde - "De Flanders Academy daagt je uit tot het uiterste. Kennis, vaardigheden en inzichten worden op dat weekend in jou gepompt. De betekenis en waarde worden vaak pas nadien duidelijk tijdens jouw groeitraject in JCI of werk. Zelf heb ik het zelfvertrouwen gekregen om mijn eigen fitness-Personal Training-groepspraktijk in 2016 te beginnen zonder voorkennis van fitness, maar met kennis van ondernemen (dankzij de voorbereiding van Flanders Academy). Durf springen!"

Gert Laenen - "De Flanders academy legt de ultieme basis in het aanleren van leiderschap en vooral het enorme belang van teamvorming. Een zeer intens, praktisch weekend dat ik iedereen zeker aanbeveel!"

Bart Verhelst - "Ik zou de flanders academy zeker aanraden aan alle collega jci leden en zeker aan lokale voorzitters. Naast het feit dat je gevormd wordt als leider krijg je er een hoop unieke kennissen bij die zich in mijn geval hebben omgezet in een unieke connectie met gelijkgestemden uit andere jci België niveaus. Je leert er ook jezelf echt door kennen. Dikke aanrader dus."

Kenneth De Decker - "Flanders Academy werd aan mij voorgesteld als de TOP-training die je moet volgen, als je iets of wat ambitie hebt binnen JCI en jouw professionele wereld. Dit verhaal bevat vele opleidingen, die je ook van het kastje naar de muur krijgen. Kort nadien heb ik een leidinggevende functie opgenomen binnen mijn vorig bedrijf, en die opleidingen/ervaring kwamen zeker van pas! En sinds 1 jaar en 4 maanden de uitdaging aangegaan om een start-up mee uit de grond te stampen. Deze handvaten en kennis heb ik tijdens die dagen opgedaan, om het aan te durven. Tijdens Flanders Academy heb ik de toekomstige voorzitters van grote afdelingen ontmoet, de COC-director NC Aalst, vele enthousiaste en ondernemende mensen. We komen elkaar nog tegen op AV's van Vlaanderen, congressen,.... en je voelt gewoon dat er een directe band is die nooit zal vervagen. Bij JCI Lier heb ik het concept voorgesteld als #waanzin. Waanzin in de zin van de ervaring die je opdoet, mensen die je leert kennen, de hoeveelheid en diversiteit aan opleidingen...en voor die prijs? Dat kom je in de privé-business niet tegen. Je moet wel wat investeren (2 avonden, 4 dagen opleidingen én slechts 11 uur slaap...;-)), maar je krijgt heel wat in de plaats. Doen, niet twijfelen, als je die ambitie hebt. Ik kijk ook uit om (ooit) de European Academy te doen."

Marita Vranckx - "De FLAC was letterlijk een onvergetelijk weekend. Je wordt non-stop ondergedompeld in een bad van onontbeerlijke kennis, praktijkoefeningen en opdrachten. Dit alles terwijl je onder vakkundige begeleiding en toeziend oog van de trainers jezelf, anderen en je eigen grenzen tegenkomt en overwint. Dankzij dit trainingsweekend had ik voldoende vertrouwen om grote teams te gaan leiden op mijn werk, leerde ik mezelf écht kennen en heb ik vriendschappen voor het leven gemaakt! Ik kreeg ook dankzij de FLAC de kans om deel uit te maken van het team van JCI Vlaanderen. Ik zou het aan iedereen aanraden en zo opnieuw doen! Nergens anders ga je een training van dit niveau vinden voor deze prijs. Ik kijk al uit naar de volgende alumni-bijeenkomst!"

Alexander Vandenberghe - "De input en modellen zijn nog altijd zeer waardevol, evenals het boek ‘Crucial Conversations’ waarvan ik de inhoud nog dagelijks gebruik."

Glenda De Bodt"Ik volgde de Flanders Academy in 2017, op een kantelmoment in mijn professionele carrière. Deze toptraining geeft je inzicht in alle aspecten waarmee je als leider in aanraking komt. Het gaf me vertrouwen om leiderschap op te nemen en mezelf verder te ontplooien. Het programma is boeiend van begin tot einde, en is voor mij één van de topervaringen binnen JCI waar ik nu nog regelmatig aan terugdenk."

 

Wat zijn de selectiecriteria om te mogen deelnemen aan de Flanders Academy?

 1. Je moet lid zijn van een lokale afdeling.
 2. Je neemt op korte termijn (< 2 jaar) een leidinggevende functie op binnen of buiten JCI. 
 3. Jouw actief engagement binnen JCI wordt bevestigd door jouw lokale voorzitter. Dit blijkt uit een brief die je bij je inschrijving toevoegt.
 4. Duidelijk weten wat je wil in de toekomst, is dit niet het geval dan raden we je aan om eerst de Personal Dynamics te volgen. 

Deze punten worden ondersteund door een stevig onderbouwde motiveringsdossier. Het is op basis van dit dossier dat het kernteam bepaalt welke kandidaten toegelaten worden. Vul dit dus met de nodige zorgvuldigheid in!

Sjablonen

Praktische informatie

Deadline indienen dossier: 1/11/2019

1ste introavond: 13/01/2020 @ (TBA)
2de introavond:10/02/2020 @ (TBA)

Flanders Academy: 12/03 - 15/03/'19 @ Domein Westhoek, Noordzeedreef 6-8, Oostduinkerke

Kostprijs: €470 p.p. in een dubbele kamer; er volgt een betalingsverzoek naar de uiteindelijk geselecteerde kandidaten

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer info over de Flanders Academy?

Neem dan contact op met Jan Segier via flandersacademy@jcivlaanderen.be of 0499/29 10 78.

 

Help us keep the Flanders Academy alive !

Update alumni gegevens en feedback 

Volg de Flanders Academy en praat erover:

 

Alumniprogramma

Ook in 2020 wordt een alumniprogramma aangeboden. Later meer!

 

Deelnemers Flanders Academy 2019

Het team

 


Onze partners

 

Domein Westhoek                       PWC                                                   Insights Benelux

 Domein Westhoek                  Afbeeldingsresultaat voor pwc             Afbeeldingsresultaat voor insights benelux